Rond de feestdagen zijn heel wat huizen feestelijk versierd. Hoe werkt dat als je in een appartementencomplex woont? Mag je bijvoorbeeld kerstverlichting ophangen in de gemeenschappelijke ruimtes? En wie betaalt dat?

Wie gaat erover?

Je eigen appartement kun je rond de feestdagen natuurlijk naar hartenlust versieren. Maar wil je de gemeenschappelijke hal, de galerij of de buitengevel omtoveren in kerstsfeer, dan heb je hiervoor toestemming nodig van de vergadering van eigenaars. Dit is het hoogste orgaan binnen de VvE waarin beslissingen worden genomen op basis van stemmen.

In de vergadering maak je ook afspraken over wanneer jullie de kerstversiering ophangen en wanneer deze weer wordt weggehaald.

Wie betaalt?

Heb je toestemming voor de kerstversiering van de vergadering van eigenaars, dan is de volgende vraag: wie betaalt voor die kerstboom en ledlampjes?

Volgens het splitsingsreglement en de splitsingsakte heeft kerstversiering niets te maken met het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van de appartementseigenaren en dus mag de versiering niet uit de VvE-kas worden betaald. Het financiële deel moet je dus anders regelen. Denk hierbij aan een aparte pot of rekening.

Bron: www.eigenhuis.nl